Vrijwilliger worden bij Stichting Rederij Rotjeknor

Ben je op zoek naar een gezellige en leuke organisatie waar je een rol kunt vervullen als vrijwilliger? Zoek dan niet verder! Stichting Rederij Rotjeknor is bijna altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers die bereid zijn zich in te zetten voor onze stichting. Ons doel m.b.t. de vrijwilligers is om een leuke groep personen bij elkaar te krijgen die allemaal dezelfde doelen nastreven, namelijk: mensen bekend te laten worden met de cultuurhistorische waarde van de stad Rotterdam, ouderwetse gezelligheid terugbrengen in de stad, het behouden van authentieke sloepen (varend erfgoed)  en natuurlijk een positieve impuls geven aan de stad Rotterdam!

Als vrijwilliger bij Stichting Rederij Rotjeknor bepaal jij zelf hoe vaak en op welke dagen jij je wilt inzetten voor de stichting. Wel verwachten wij van onze vrijwilligers een goede houding, inzet en positiviteit. 

Spreekt dit alles jou aan en vind je het leuk om deel uit te maken van een gezellige groep vrijwilligers? Lees dan vooral verder om te zien waar jij als vrijwilliger de stichting bij kunt helpen! Naast de functies die hieronder worden besproken zijn wij ook altijd op zoek naar mensen die ons vrijblijvend willen helpen met eventuele juridische vraagstukken, organisatorische hulp, subsidieaanvragen en andere hand-en-spandiensten. Staat jouw functie er dus niet bij, maar heb jij wel een idee hoe jij de stichting kunt helpen, schroom dan niet om ons te contacteren. 

Wil jij vrijwilliger worden of wil jij meer informatie? Neem dan contact op via het e-mailadres: info@rederijrotjeknor.nl

Vrijwillige schipper en/of gids

Ben jij een positief ingesteld en gezellig persoon? Hou jij daarnaast wel van een dolletje en vind je het leuk om enkele uren per week te varen in een authentieke sloep met gasten? Dan is de rol als schipper of gids wellicht iets voor jou!

Als schipper bij Stichting Rederij Rotjeknor horen de volgende taken bij jou:

– Je ontvangt gasten op een authentieke sloep en helpt deze met opstappen. 
–  Je vertelt over de authentieke waarde van de sloep waarin gevaren gaat worden.
– Je vaart met de gasten rond in Rotterdam en vertelt over de cultuurhistorische waarde van Rotterdam. Hiervoor hebben wij alle informatie die jij nodig hebt. Het is dus niet nodig om al veel over Rotterdam te weten. Echter moet je wel bereid zijn om dit te leren. Je mag er natuurlijk jouw eigen verhaal van maken, zolang de informatie maar klopt. Hoe leuker het verhaal hoe beter!
– Je maakt het de passagiers naar hun zin en vermaakt ze af en toe met een grapje. 
– Je biedt drankjes aan en verkoopt deze indien er vraag naar is.

LET OP: Als schipper moet je in het bezit zijn van een klein vaarbewijs en marifooncertificaat of bereid zijn deze te halen.

Als gids bij Stichting Rederij Rotjeknor gelden dezelfde taken, alleen is het niet nodig om zelf te varen. Als gids ondersteun je in principe de schipper, maar jij vaart zelf niet. Het is dus ook niet nodig om een klein vaarbewijs of marifooncertificaat te hebben. 

Vrijwillige gastvrouw of gastheer

Ben jij positief ingesteld en vind jij gastvrijheid belangrijk? Vind je het daarnaast leuk om enkele uren per week mensen te ontvangen, kaartjes te verkopen en toeristen wegwijs te maken? Dan hebben wij voor jou wellicht een leuke rol binnen onze stichting.

Als gastheer of gastheer ben jij namelijk hét aanspreekpunt van Stichting Rederij Rotjeknor en daar horen de volgende taken bij:

– Je beantwoord vragen van (toekomstige) gasten en passanten over de mogelijkheden die wij bieden omtrent onze rondvaarten en overige diensten.
– Je verkoopt tickets en je reserveert deze plaatsen in de agenda. 
– Je ontvangt gasten die gereserveerd hebben en verwijst deze door naar de schipper en boot. 
– Je draagt bij aan eventuele evenementen die worden georganiseerd vanuit de stichting. 
– Je helpt met eventuele hand-en-spandiensten die met het dagelijks functioneren van de stichting te maken hebben.
–  Je neemt waarbij nodig de telefoon op om eventuele boekingen te reserveren of om diegene van informatie te voorzien.

Vrijwillige technicus of klusser

Ben jij een handig en/of technisch persoon en vind jij het leuk om met authentieke boten te werken? Dan is de rol als technicus of klusser wellicht iets voor jou!

Stichting Rederij Rotjeknor zet zich in voor het behoud van authentieke sloepen. Authentieke sloepen zijn erg arbeidsintensief en dit is dan ook gelijk de reden dat deze sloepen verdwijnen. Zodoende werkt de stichting samen met andere partijen om deze authentieke sloepen in de vaart te houden. 

De stichting is op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om authentieke sloepen ieder jaar van een periodieke controle en winteronderhoud te voorzien. Daarnaast kan het voorkomen dat er reparatie en onderhoud bij storingen tijdens het vaarseizoen plaats moeten gaan vinden. Zodoende is de stichting op zoek naar vrijwillige technici of klussers die verstand hebben van het volgende:

Handige personen voor kleine werkzaamheden, waarbij gedacht kan worden aan:
– Houtbewerking
– Schilderswerkzaamheden
– Het maken van bootkappen of het restaureren hiervan 
– Schiemanswerkzaamheden.

Personen die gespecialiseerd zijn in de volgende deelgebieden:
– Motortechniek of dieseltechniek
– Elektrotechniek
– Werktuigbouw
– Storingsdienst 

Daarnaast is eenieder welkom die wilt helpen en leren betreft het restaureren, onderhouden of maken van sloepen. 

Close Menu