Over Stichting Rederij Rotjeknor

Rotterdam is een prachtige stad. Het is een stad met een bijzondere mix van oud en nieuw. Het is de stad waar de rijke cultuurhistorische waarde van het ‘oude’ samensmelt met de prachtige architectuur van het heden. Rotterdam staat dan ook bekend als een internationale- en nationale architectuurstad. En juist dát wil Stichting Rederij Rotjeknor laten zien aan de mensen.

Het goede nieuws is dat de schoonheid van Rotterdam niet onopgemerkt blijft. Zo blijkt de nationale en internationale belangstelling voor Rotterdam te groeien. Sterker nog, in 2015 is Rotterdam uitgeroepen tot een van de 10 topsteden van de wereld. Daarnaast is Rotterdam in 2017 ook nog eens uitgeroepen tot coolste stad van Europa. Dit komt voornamelijk door de rijke architectuur die de stad te bieden heeft. Nu kun je de architectonische bezienswaardigheden uiteraard bewonderen vanaf het land, maar om dit te doen tijdens een rondvaart waarbij een gepassioneerde schipper je van interessante informatie voorziet over de cultuurhistorische en architectonische waarde van Rotterdam is toch écht iets anders. Vanaf het water zie je Rotterdam immers vanuit een heel ander oogpunt.

 

UNIEK

Om Rotterdam juist vanuit dat unieke oogpunt te laten zien en haar passagiers een unieke en informele ervaring mee te geven, biedt Stichting Rederij Rotjeknor rondvaarten aan vanaf cultuurrijke locaties in Rotterdam. Om het plaatje zo compleet mogelijk te maken, maakt Stichting Rederij Rotjeknor hierbij gebruik van ouderwetse authentieke sloepen die perfect passen bij de historie van Rotterdam. 

Bij dit alles heeft Stichting Rederij Rotjeknor één ultieme visie. Dit is om de gezelligste en meest informatieve rederij van Rotterdam te zijn, die zoveel mogelijk mensen informeert en laat genieten van de rijke cultuurhistorische en architectonische omgeving die Rotterdam te bieden heeft. Bij dit alles staan de volgende kernwaarden altijd centraal: authenticiteit, betrokkenheid, enthousiasme, humor en kennis. 

 

IMPULS STAD EN BEHOUD AUTHENTIEKE SLOEPEN

De stichting heeft ten doel het watertoerisme in en rond Rotterdam te structureren en verder vorm te geven, door authentieke boten te laten varen en het publiek bewust te laten worden van de cultuurhistorische waarde van de stad Rotterdam en haar architectonische omgeving vanaf het water, zodanig dat het een extra impuls geeft aan de bloei van de stad Rotterdam. 

Daarnaast zet de Stichting zich graag in voor het behoud van authentieke sloepen. Dit doen zij in samenwerkingen met diverse partijen. Stichting Rederij Rotjeknor vindt het belangrijk dat varend erfgoed ook daadwerkelijk blijft rondvaren. De rondvaarten starten zodoende altijd met een korte introductie van de boot en zijn historie. 

 

Close Menu